Annikas kladdis
1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Sikta samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
3. Smält smöret i en kastrull. Dela blockchokladen, lägg den i det varma smöret och låt den smälta. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten.
4. Smöra och bröa en rund 1½-2- liters springform. Häll i smeten och strö över hasselnötterna (kakan blir god även utan). Grädda i 240 grader 7-10 minuter.
5. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kyl eller frys (beror på hur du vill ha den). Baka gärna kakan dagen innan du skall äta den. Äter du den samma dag så blir den väldigt kladdig/rinnig, men lika god.
Servera tårtan/kakan halvtinad med lätt vispad grädde smaksatt med lite punsch (vuxenvariant). Sedan njuuuuuut!
· 3 ägg
· 3 dl strösocker
· 3 dl vetemjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· 1 ½ tsk vaniljsocker
· 160 g smält smör
· 150 g mörk blockchoklad
· 1 ½ dl hela /hackade hasselnötter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar