torsdag 23 oktober 2008

Vill ni njuta under lovet av något gott? Här är vårat fredagsmysrecept.

Annikas kladdis

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Sikta samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
3. Smält smöret i en kastrull. Dela blockchokladen, lägg den i det varma smöret och låt den smälta. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten.
4. Smöra och bröa en rund 1½-2- liters springform. Häll i smeten och strö över hasselnötterna (kakan blir god även utan). Grädda i 240 grader 7-10 minuter.
5. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kyl eller frys (beror på hur du vill ha den). Baka gärna kakan dagen innan du skall äta den. Äter du den samma dag så blir den väldigt kladdig/rinnig, men lika god.

Servera tårtan/kakan halvtinad med lätt vispad grädde smaksatt med lite punsch (vuxenvariant). Sedan njuuuuuut!

· 3 ägg
· 3 dl strösocker
· 3 dl vetemjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· 1 ½ tsk vaniljsocker
· 160 g smält smör
· 150 g mörk blockchoklad
· 1 ½ dl hela /hackade hasselnötter

Inga kommentarer: